INGYENES informatikai képzés

A GINOP 6.1.2 projekt – Digitális szakadék csökkentése – az informatikai kompetenciák fejlesztését célozza meg.

A projekt célja, hogy segítse, támogassa az informatikai eszközök használatát, a digitális készségek fejlesztését mindazoknak, akiknek korábban nem volt lehetőségük elsajátítani, gyakorolni ezeket az ismereteket.
Mindezt jól tükrözi a projekt jelmondata: “A jövő digitális – tanulj meg élni benne!”

Nyelviskolánk pontosan ezen cél elérésében, a jövőben jól használható digitális készségek fejlesztésében nyújt – a gyakorlatban is jól alkalmazható – segítséget!

Te is jelentkezhetsz, ha:

  • életkorod 16 év (tankötelezettségi kor) és 65 év közötti
  • Budapesten és Pest megyén kívüli magyarországi lakóhellyel rendelkezel
  • nem állsz középiskolával, felsőoktatási intézménnyel tanulói/hallgatói jogviszonyban
  • nem veszel részt hazai vagy európai uniós forrásból megvalósuló digitális kompetenciafejlesztésre irányuló informatikai képzésben

Mit fogunk tanulni az ingyenes informatikai képzésen?

A képzésen megismerkedünk a számítógép, illetve az okos eszközök – okostelefon, tablet – alapvető funkcióinak használatával.
Ezen kívül többek között az interneten történő böngészés, tájékozódás, elektronikus levelezés, közösségi média használata, rövid szövegszerkesztési feladatok is sorra kerülnek.

Milyen hosszú a tanfolyam?

Az államilag támogatott IKER1 és az IKER2 képzések összesen 70 órás időtartamúak, de egyszerre csak az egyiken tudsz részt venni.
Az első 35 órás (IKER1) tanfolyam után van lehetőség elvégezni a második (IKER2) 35 órás képzést is.

Hol lesz a tanfolyam?

Nyelviskolánk több településen is tervezi ingyenes informatikai képzések indítását. Elsősorban a Sopron környéki településeket célozzuk meg, a helyszín kiválasztásál az igényekhez szeretnénk alkalmazkodni. A tervezett helyszínek: Sopron, Soronkövesd, Fertőszentmiklós, Lövő, Nagylózs

Az IKER2 képzésen akkor is részt vehetek, ha nem jártam az IKER1-re?

Az IKER2 képzésen két lehetőség szerint vehetsz részt: egyrészt sikeresen elvégezted az IKER1 tanfolyamot, másrészt szintfelmérés alapján teljesíted az IKER2 bemeneti szintjét.

A tanfolyam sikeres elvégzése után kapok valamilyen dokumentumot?

Természetesen igen. Azon résztvevőknek, akik sikeresen elvégzik a tanfolyamot, tanúsítványt állítunk ki.

Elméleti vagy gyakorlati képzésre számítsak?

Gyakorlati oktatást tartunk, azaz minden képzésben résztvevő külön számítógépet, tabletet vagy okostelefont használva sajátíthatja el az ismereteket.

Ha még soha nem használtam számítógépet, tabletet vagy okostelefont, akkor is jelentkezhetek a képzésre?

Igen, a projekt pont azokon szeretne segíteni, akiknek még nincs tapasztalatuk ezen eszközök használatában. Az IKER1 képzésnek nincs bemeneti követelménye, tehát akkor is részt vehetsz az órákon, ha teljesen kezdő vagy.

Milyen elvárásoknak kell megfelelnem a képzés során?

A tanfolyamokon való aktív részvétel a legfontosabb, a képzés során maximum 10 % hiányzás (azaz 4 óra) megengedett. A tanfolyam végén minden résztvevőnek sikeres modulzáró vizsgát kell tennie. Tanáraink a képzés során minden segítséget megadnak, de természetesen a résztvevők pozitív hozzáállása is fontos.

Mi történik, ha túllépem a megengedett hiányzást vagy nem sikerül a modulzáró vizsgám?

Hiányzás esetén hiányzáspótló alkalom időpontot jelölhetünk ki. Sikertelen vizsga esetén dönthetünk pótalkalom vagy pótvizsga lehetőségéről. Mindkét esetben megvizsgáljuk a lehetőségeket, körülményeket és ezek alapján döntünk.

Kötünk valamilyen szerződést a képzés megkezdése előtt?

Minden jelentkezővel Felnőttképzési szerződést kötünk, valamint a programon való részvétel feltétele az NSZFH-val a Támogatási szerződés megkötése.

A projekttel kapcsolatos részletes információk, képzési programok megtalálhatóak az NSZFH honlapján.

Online jelentkezés