angol és német nyelvvizsga és érettségi felkészítés

Nyelvvizsga felkészítés

60 ÓRÁS ANGOL ÉS NÉMET NYELVTANFOLYAMOK

Nyelvvizsgára és érettségire készülőknek

Hamarosan itt az érettségi? Nyelvvizsgára készülsz? Ne halogasd tovább a nyelvtanulást!
Kezdd el a felkészülést minél előbb!
A 60 órás nyelvvizsga felkészítő tanfolyamunkat pont Neked terveztük!

Kinek ajánljuk?

👉 A 60 órás nyelvtanfolyamot azoknak ajánljuk, akik nyelvvizsga előtt állnak, angol vagy német nyelvű érettségire készülnek.
Kiscsoportos tanfolyamainkon kimondottan az érettségi és a nyelvvizsgák követelményeit vesszük végig.
👉 Jó választás, ha a felvételidhez szükséged van a nyelvvizsgára vagy a diplomád átvételéhez kell a hivatalos nyelvvizsgapapír.
👉 Jó szívvel ajánljuk akkor is, ha minél előbb megpróbálnád letenni az érettségit a választott nyelvből,
hogy a következő tanévben egy másik nyelvre vagy a többi tantárgyra koncentrálhass.

MIÉRT ÉRI MEG MIELŐBB JELENTKEZNI?

angol és német tanfolyam előnyök

A tanfolyamainkon a
leggyakrabban
előforduló szóbeli
témaköröket dolgozzuk fel

angol és német tanfolyam előnyök

Gyakoroljuk
az írásbeli és
hallás utáni
értés feladatokat.

Felkészültebb,
magabiztosabb
és sikeresebb
lehetsz a vizsgán!

ILYEN NÁLUNK EGY NYELVVIZSGA FELKÉSZÍTŐ CSOPORT

MILYEN ELŐNYÖKKEL TALÁLKOZHATSZ HA NÁLUNK KÉSZÜLSZ
A NYELVVIZSGÁRA, ÉRETTSÉGIRE?

✅ heti 3×45 vagy 6×45 perces nyelvtanulás

✅ többféle nyelvvizsgatípusra felkészítő tanfolyamok

✅ kedvezményes 2.000 Ft-os óradíjtól

✅ vidám, közvetlen hangulatú nyelvórák

✅ profi, tapasztalt és türelmes nyelvtanárok

✅ kis csoportlétszám, hogy biztosan legyen Rád idő

Válaszd a céljaidhoz legjobban illő csomagot!

SMALL CSOMAG
30 óra, heti 3 x 45 perc

120.000 Ft helyett

90.000 Ft

CLEVER CSOMAG
60 óra, heti 6 x 45 perc

180.000 Ft helyett

150.000 Ft

Dorkának már sikerült a nyelvvizsga! 🙂 Neked is szívesen segítünk!

Az órák előre egyeztetett időpontokban zajlottak, saját szabadidőm szerint mehettem, rugalmas és gördülékeny volt minden. Az órákon azt gyakoroltuk, amire szükségem volt, baráti és közvetlen hangulatban. A sikert mi sem igazolja jobban annál, hogy a nyelviskola segítségével nekem is sikerült a Kitex komplex angol nyelvű B2-és nyelvvizsgám.
Köszönök mindent András és Verso Nyelviskola! 🙂

Németh Dorka

MELYIK NYELVVIZSGA TÍPUSRA KÉSZÜLJEK FEL? TUDTOK SEGÍTENI?

Tapasztalt nyelvtanáraink segítenek kiválasztani a nyelvtudásodhoz, céljaidhoz leginkább illő nyelvvizsga típust!

Néhány gondolatban összefoglaltuk az egyes nyelvvizsga típusok legfontosabb jellemzőit.
A különböző szinteken (alap, közép -és felsőfok) változnak a követelmények, itt azokat a jellemzőket olvashatod, amik minden szinten előfordulnak.

ORIGÓ nyelvvizsga

 • a szóbeli vizsga 3 részből áll. Először a vizsgáztatóval kell beszélgetned általános támákról. A következő feladat a jól ismert képelemzés, melynél egy képet húzol és beszélsz róla, ha elakadsz a vizsgázató kérdésekkel segít. Végül pedig egy szituációs szerepjáték következik.
 • a hallás utáni szövegértésnél háromszor hallgathatod meg a szöveget és egy, a szöveggel kapcsolatos feladatlapot kell kitöltened
 • az íráskészséget két feladat méri, az egyik általában egy baráti levél, a másik véleménykifejtés.  A szövegértési feladatnál a szöveggel kapcsolatos magyar nyelvű kérdésekre kell válaszolnod. Ezeken kívül szinttől függően fordítási feladat, egy idegen nyelvű adatlap kitöltése vagy teszt következik. Az írásbelin a teszt kivételével használhatsz szótárat
 • sikeresen vizsgáztál ha elérted az összpontszám 60%-át, valamint a nyelvi alapkészségenkénti minimum 40%-ot.

További leírásért kattints ide!

ECL nyelvvizsga

 • a szóbeli ennél a típusnál is egy rövid bemutatkozó beszélgetéssel kezdődik, ez még nem számít bele az értékelésbe. Ezután egy kiválasztott témáról kell beszélgetned egy másik vizsgázóval, ennél a feladatnál a nyelvtani tudásodat mérik. Végül egy képet kell elemezned, a vizsgáztató szükség esetén kérdésekkel segít
 • a hallás utáni értését két szöveg kétszeri meghallgatásával mérik fel, közben egy feladatlapot kell kitöltened a szövegekkel kapcsolatban
 • az írásbelinél két – a szintednek megfelelő szószámú – fogalmazást kell írnod. A fogalmazások megírásához nyomtatott szótár használható.
 • a szövegértéses feladatnál szintén 2 szöveget kapsz és egy feladatlap kérdéseire válaszolva mérik fel mennyit értettél meg az adott szövegből, szótárat itt nem használhatsz
 • akkor vizsgáztál sikeresen, ha mind a szóbeli, mind az írásbeli vizsgán készségenként eléred a 40%-ot, összeségében pedig mindkét vizsgán külön-külön a megszerezhető pontszám legalább 60%-át.

Az egyes készségekhez letölthető tesztekért és részletesebb információért kattints ide!

ÖSD nyelvvizsga

 • csak németből tehetsz ÖSD nyelvvizsgát
 • beszédközpontú, a valós helyzetekben előforduló nyelvi és kommunikációs készségeket vizsgálja
 • a szövegértés és a hallás utáni értés feladatnál a német nyelvterület országaiból (Ausztria, Németország, Svájc) használnak fel szövegeket
 • az írásbeli résznél a szövegértési feladatok nagyon hangsúlyosak, szöveg kiegészítős, felelet választós és párosítós feladatok fordulnak elő. Ezután egy reklamációs levelet kell írnod, majd 3 témából egyet részletesen kifejtened
 • a hallás utáni értés két részből tevődik össze, a hallott szöveg alapján az állításokról kell eldöntened, hogy igaz vagy hamis, majd egy táblázat kiegészítős feladat következik
 • a szóbeli első része egy bemutatkozó beszélgetés, amely után egy képet kell leírnod (3 közül választhatsz), végül egy konkrét témában kell a véleményedet kifejtened
 • a sikeres vizsgához készségenként legalább 40%-ot és az összpontszám 60%-át kell elérned

Ide kattintva olvashatsz még részleteket.

BME nyelvvizsga

 • a szóbeli vizsga egy személyes beszélgetéssel kezdődik, majd a kiválasztott képről kell beszélned, végül egy szituációba beleképzelve magad a vizsgáztatóval beszélgetni
 • a halott szöveg értését igaz-hamis választásos feladattal mérik és a szövegről jegyzetet kell készítened
 • az írásbeli 4 részből tevődik össze, elsőként egy „lyukas” szöveget kell kiegészítened , ezután megadott szempontok alapján levelet írnod, majd a szövegértéses feladatnál kérdésekre válaszolni és végül a vizsga szintjétől függő információ közvetítéses feladat következik. Az első feladat kivételével használhatsz szótárat
 • a sikeres vizsgához ennél a típusnál is az összesen elérhető pontszám legalább 60%-a szükséges, de meg kell lenni a készségenkénti minimum 40%-nak is

További információkat itt találsz.


VALÓBAN VAN LEHETŐSÉG INGYEN NYELVVIZSGÁZNI?

Igen, összegyűjtöttük a legfontosabb információkat, amelyből megtudhatod hogyan igényelheted vissza a sikeres nyelvvizsga díját!
(Forrás: eduline.hu)

Kik kaphatják vissza a nyelvvizsgák díját 2018-tól?

A legfontosabb, sok nyelvtanulót érintő szabály: nemcsak azok kaphatják vissza a 2018. január 1. után megszerzett nyelvvizsga díját, akik most először szóbeliztek-írásbeliztek sikeresen, hanem azok is, akik már rendelkeznek alacsonyabb szintű vagy más nyelvből szerzett bizonyítvánnyal.
A kedvezmény a 35 évnél fiatalabbakra vonatkozik.

A vizsga vagy a bizonyítvány kiállításának időpontja számít?

A kormányrendelet a 2018. január 1. után letett vizsgákról szól – vagyis a vizsga, nem pedig a bizonyítvány kiállításának dátumát veszik figyelembe.

Milyen vizsgák díját lehet visszaigényelni?

A Magyarországon akkreditált, középfokú (vagyis B2-es) és felsőfokú (C1-es) angol, német, francia, orosz, olasz, spanyol, latin, portugál, arab, héber, kínai, japán, holland, finn és nemzetiségi nyelvekből tett nyelvvizsgákra, a komplex, valamint az egyesíthető írásbeli és szóbeli részvizsgákra, az általános és a szaknyelvi vizsgákra is. Emellett vissza lehet igényelni a nyelvvizsga-honosítás díját is.
Fontos, hogy a sikertelen nyelvvizsga díja nem jár vissza, ahogy a nem akkreditált, valamint az alapfokú, vagyis a B1-es nyelvvizsgák díja sem.

Vagyis a legfontosabb, hogy sikerüljön a vizsga?

Így van, a sikertelen nyelvvizsga díját nem lehet visszaigényelni, tehát érdemes alaposan felkészülni. Nagyon fontos, hogy tisztában legyünk a tényleges tudásunkkal – időben, még a vizsga előtt meg kell tudnunk, hogyan állunk. Ehhez a vizsgaközpontok oldalain elérhető próbatesztekből legalább egyet érdemes megoldani, szigorúan időre.

Mekkora összeget kaphatnak vissza a sikeresen nyelvvizsgázók?

A komplex vizsga díját visszakapják, a maximális összeg 34 500 forint, ez egyébként adómentes. Ha valaki 2018. január 1. után, de külön-külön teszi le az írásbelit és a szóbelit, és a két vizsga között egy évnél nem telik el több idő, mind a két részvizsga díját visszaigényelheti.
Ezzel szemben azok, akik az írásbelit már korábban, például 2017-ben letették, és 2018-ban csak szóbeliznek, csak a szóbeli díját kaphatják vissza. A külföldön szerzett nyelvvizsgával rendelkezők a honosítás díját kérhetik vissza, szintén maximum 34 500 forintig.

Hogyan kell visszaigényelni a vizsgadíjat?

A nyelvtanulóknak a nyelvvizsga-bizonyítvány megszerzése után egy évük van a visszaigénylésre.
Fontos, hogy amikor az írásbeli és a szóbeli előtt befizetik a vizsgadíjat, kérjenek névre szóló számlát, ezzel és egy kitöltött formanyomtatvánnyal kérhetik majd a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságánál a visszatérítést – ez újdonság a rendelet tervezetéhez képest.
Ezek után harminc napon belül döntenek a visszaigénylés jogosságáról, a jogosultságot ellenőrizni fogják az Oktatási Hivatal nyelvvizsga-nyilvántartásában.

gondolkodásmód

Belefogsz?
Vagy még gondolkodsz?
Ugorj be egy próbaórára!

globális lehetőségek

Érdekel milyen szinten vagy most?
Teszteld a tudásod online
szintfelmérőnkkel!


MARADT MÉG BENNED KÉRDÉS?

KÉRD VISSZAHÍVÁSUNKAT VAGY JELENTKEZZ ONLINE!

VISSZAHÍVÁST KÉREK

Töltsd ki az űrlapot és kérd visszahívásunkat!

Kollégánk legkésőbb 2 munkanapon belül visszahív és egyeztetni fogja veled a tanfolyam részleteit, hogy minél hamarabb elindulhass a sikeres nyelvtanulás útján!
Kérjük mentsd el a mobilszámunkat (Verso Nyelviskola +36/70/520-4838), hogy már egy ismerős név jelenjen meg a mobilodon, amikor visszahívunk!

  ONLINE JELENTKEZEM AZ INDULÓ TANFOLYAMRA!

  Töltsd ki az űrlapot!

  Az űrlap kitöltését követően kollégánk max. 2 munkanapon belül felveszi veled a kapcsolatot, hogy egyeztetni tudjátok a részleteket.