ingyenes_informatikai_kepzes

INGYENES informatikai képzés

GINOP 6.1.2 – DIGITÁLIS SZAKADÉK CSÖKKENTÉSE

„A jövő digitális – tanulj meg élni benne!”

A projekt célja, hogy segítse, támogassa az informatikai eszközök használatát, a digitális készségek fejlesztését mindazoknak, akiknek korábban nem volt lehetőségük elsajátítani, gyakorolni ezeket az ismereteket.
Mindezt jól tükrözi a projekt jelmondata: „A jövő digitális – tanulj meg élni benne!”

Nyelviskolánk pontosan ezen cél elérésében, a jövőben jól használható digitális készségek fejlesztésében nyújt – a gyakorlatban is jól alkalmazható – segítséget!

Te is jelentkezhetsz, ha:

👉  életkorod 16 év (tankötelezettségi kor) és 65 év közötti
👉  Budapesten és Pest megyén kívüli magyarországi lakóhellyel rendelkezel
👉  nem állsz középiskolával, felsőoktatási intézménnyel tanulói/hallgatói jogviszonyban
👉  nem veszel részt hazai vagy európai uniós forrásból megvalósuló digitális kompetenciafejlesztésre irányuló informatikai képzésben

MIT JELENT AZ IKER 1 ÉS IKER 2 SZINT? MELYIKET VÁLASSZAM?

Az IKER 1 „Az első lépések a digitális világba” szint a teljesen kezdő. Azoknak ajánljuk, akik most ismerkednek az informatikával, a képzés ilyen esetben teljesen az alapoktól, a számítógép bekapcsolásától indul. Csak akkor válaszd ezt a szintet, ha valóban kezdő szintű a tudásod, nincs email címed, nem szoktál böngészni az interneten.

Az IKER 2 „Önállóan használom az informatikai eszközömet” szint az IKER 1 szintre épülő képzés, akkor is választható, ha nem jártál korábban IKER 1 szintű tanfolyamra. Akkor jó választás ez a szint, ha már van email címed, napi szinten használod a számítógépet, böngészel az interneten és ezt a tudást szeretnéd tovább fejleszteni.

MIT FOGUNK TANULNI AZ INGYENES INFORMATIKAI KÉPZÉSEN?

A képzésen megismerkedünk a számítógép, illetve az okos eszközök – okostelefon, tablet – alapvető funkcióinak használatával.
Ezen kívül többek között az interneten történő böngészés, tájékozódás, elektronikus levelezés, közösségi média használata, rövid szövegszerkesztési feladatok is sorra kerülnek.

IKER 2 szinten bővebben megismerkedünk az elektronikus levelezés során csatolmányok használatával, felismerve az elektronikus levelezés veszélyhelyzeteit (levélszemét, emailes csalás), megismerjük ezen veszélyek elhárítását. Feldolgozunk interneten gyűjtött információkat, azokat konkrét problémák megoldására használjuk. Weblapok keresőinek használatával könnyen hozzáférhető, a mindennapi életben jól használható információkat gyűjtünk. Megtanuljuk a közösségi portálok önálló használatát (regisztráció, bejelentkezés, információkeresés, megosztás, egyszerű adatvédelem).

Bővebb információért érdemes meglátogatni a projekt honlapját, ahol röviden elolvasható a képzési programok tartalma, illetve a teljes képzési programok is letölthetőek.

MILYEN HOSSZÚ A TANFOLYAM?

Az államilag támogatott IKER1 és az IKER2 képzések összesen 70 órás időtartamúak, de egyszerre csak az egyiken tudsz részt venni.
Az első 35 órás (IKER1) tanfolyam után van lehetőség elvégezni a második (IKER2) 35 órás képzést is. Arra is van lehetőség, hogy valamelyik szintet kétszer elvégezd, mert ismételni, gyakorolni szeretnél.

AZ IKER 2 KÉPZÉSEN AKKOR IS RÉSZT VEHETEK, HA NEM JÁRTAM AZ IKER 1-re?

Az IKER 2 képzésen két lehetőség szerint vehetsz részt: egyrészt sikeresen elvégezted az IKER 1 tanfolyamot, másrészt szintfelmérés alapján teljesíted az IKER 2 bemeneti szintjét.

A TANFOLYAM SIKERES ELVÉGZÉSE UTÁN KAPOK VALAMILYEN DOKUMENTUMOT?

Természetesen igen. Azon résztvevőknek, akik sikeresen elvégzik a tanfolyamot, tanúsítványt állítunk ki.

ELMÉLETI VAGY GYAKORLATI KÉPZÉSRE SZÁMÍTSAK?

Gyakorlati oktatást tartunk, azaz minden képzésben résztvevő külön számítógépet, tabletet vagy okostelefont használva sajátíthatja el az ismereteket.

HA MÉG SOHA NEM HASZNÁLTAM SZÁMÍTÓGÉPET, TABLETET VAGY OKOSTELEFONT, AKKOR IS JELENTKEZHETEK A KÉPZÉSRE?

Igen, a projekt pont azokon szeretne segíteni, akiknek még nincs tapasztalatuk ezen eszközök használatában. Az IKER1 képzésnek nincs bemeneti követelménye, tehát akkor is részt vehetsz az órákon, ha teljesen kezdő vagy.

MILYEN ELVÁRÁSOKNAK KELL MEGFELELNEM A KÉPZÉS SORÁN?

A tanfolyamokon való aktív részvétel a legfontosabb, a képzés során maximum 10 % hiányzás (azaz 4 óra) megengedett. A tanfolyam végén minden résztvevőnek sikeres modulzáró vizsgát kell tennie. Tanáraink a képzés során minden segítséget megadnak, de természetesen a résztvevők pozitív hozzáállása is fontos.

MI TÖRTÉNIK, HA TÚLLÉPEM A MEGENGEDETT HIÁNYZÁST VAGY NEM SIKERÜL A ZÁRÓVIZSGÁM?

Hiányzás esetén hiányzáspótló alkalom időpontot jelölhetünk ki. Sikertelen vizsga esetén dönthetünk pótalkalom vagy pótvizsga lehetőségéről. Mindkét esetben megvizsgáljuk a lehetőségeket, körülményeket és ezek alapján döntünk.

KÖTÜNK VALAMILYEN SZERZŐDÉST A KÉPZÉS MEGKEZDÉSE ELŐTT?

Minden jelentkezővel Felnőttképzési szerződést kötünk, valamint a programon való részvétel feltétele az NSZFH-val a Támogatási szerződés megkötése.

A projekttel kapcsolatos részletes információk, képzési programok megtalálhatóak az NSZFH honlapján.


MARADT MÉG BENNED KÉRDÉS?

KÉRD VISSZAHÍVÁSUNKAT VAGY JELENTKEZZ ONLINE!

VISSZAHÍVÁST KÉREK

Töltsd ki az űrlapot és kérd visszahívásunkat!

Kollégánk legkésőbb 2 munkanapon belül visszahív és egyeztetni fogja veled a tanfolyam részleteit!
Kérjük mentsd el a mobilszámunkat (Verso Nyelviskola +36/70/520-4838), hogy már egy ismerős név jelenjen meg a mobilodon, amikor visszahívunk!

    ONLINE JELENTKEZEM AZ INDULÓ INGYENES TANFOLYAMRA!

    Töltsd ki az űrlapot!

    Az űrlap kitöltését követően kollégánk max. 2 munkanapon belül felveszi veled a kapcsolatot, hogy egyeztetni tudjátok a részleteket.